JanCarlo

… förmågan att ändra åsikt skiljer oss visa från de envisa …

Allsvenskan 2014 efter 5 omgångar.

Lämna en kommentar

Allsvenskan i fotboll har hunnit fram till fem spelade omgångar. En Allsvenska, som  så ofta tidigare, startade med förhoppningar. Förhoppningar om framgång för just ditt/mitt lag. Förhoppningar om bra fotboll och goda publiksiffror. Förhoppningar om glädje för spelet och med kärlek till våra klubbar. En Allsvenska som fick en fet käftsmäll redan vid premiäromgången. Jag tänker då inte enbart på den tragiska utgången för en person som fredligt hade tänkt att se sitt lag spela fotboll. Som med vår-glädje såg fram mot en efterlängtad premiär. Som var i sin fulla rätt att gå på match utan att bli misshandlad.  Jag tänker på alla som använder fotbollen för att tillfredsställa sitt behov av att förstöra och att bruka våld, falskt förklädda i fotbollströjor. Ofta fegt maskerade då de drar ”sin klubbs” namn ner i den skitigaste rännstenen. Vad är det som gör att så många unga män untitled(Ja, jag är fördomsfull och skriver ”unga män”. Jag har svårt att tänka mig att en mogen hjärna finner glädje i att befinna sig i det infantila grott-stadiet, eller att flickors strävan efter jämlikhet går ut på att lägga sig till med de sämsta egenskaperna hos mannen.) Så igen: Vad är det som gör att så många unga män ger sig rätten att vandalisera. Att misshandla. Att med bengalbränning orsakaimages8FQ6H35O sin ”älskade klubb” böter, under täcknamnet att de brinner (ursäkta ordvitsen) för fotboll och sin klubb? När sanningen istället är den att de är sig själv närmast. Bli hjältar i gänget. Att få den uppmärksamhet som de inte klarar av annars i livet. Jag vädjar; Sök den någon annanstans än i vår kära folksport.

Trots att jag sa till mig själv efter premiären att nu är det inte roligt längre. Nu struntar jag i att följa vår gamla trötta Allsvenska. Men visste innerst inne att det var något som var omöjligt att avstå ifrån. Och nu sitter jag här och presenterar vår kära serie efter fem spelade omgångar.

1 Malmö FF                                          13 p

Mästarna har redan ett litet försprång. Har gjort näst flest mål och släppt in minst. Ett stort styrkebesked var en tung bortaseger mot IFK Göteborg. Spelet har varit lovande för att inte säga mycket bra. Är säker på att vi går mot det tjugoförsta guldet…………och kanske….kanske….. mot spel i CL

2. IF Elfsborg                                10 p

3.  BK Häcken                               9 p

4.  Kalmar FF                                9 p

——————————————————————————————-

5 .  Djurgårdens IF                       8 p

6.  IFK Göteborg                          8 p

7.  Örebro SK                               8 p

8.  IFK Norrköping                    8 p

9.  Åtvidabergs FF                      8 p

10. AIK                                         7 p

11.  Gefle IF                                 5 p

12.  Helsingborgs IF                 4 p

13.  Halmstads BK                    4 p

———————————————————————-

14. Falkenbergs FF                    3 p

——————————————————————

15. Brommapojkarnas IF         2 p

16.  Mjällby AIF                         2 p.

Positiva överraskningar: egentligen inga. Möjligen KFF och BKH.

Negativa överraskningar: de tre av fyra som skulle hota MFF: AIK, IFK Göteborg, samt HIF. (Tack för det)Endast IF Elfsborg försöker hänga med mästarna.

Aningar: FFF och BP får lämna. Kval för att klara sig kvar: MAIF, HBK och Gefle IF.

Onda aningar.

Flera avbrutna matcher. Allvarliga olycksfall orsakade av bengaler. Polisinsatser som vore det ett världskrig. Hatramsor.

Goda drömmar.

Matcherna kommer att avgöras på planen. Publiken älskar sitt lag och har full förståelse för att en medsyster och medbroder är lika kär i sin klubb. Underbara tifo,imagesAY2YLSJ1 konstfullt och ambitiöst skapade av riktiga supportrar. Sång…..Sång…Jubel….Jubel!

Och jag återkommer när den tionde omgången är spelad. Med förhoppningen att luckan till tvåan då är än större.

”Framåt Malmö- Heja di blåe.”

images2WTX9QG2

Så har vi börjat marschen mot den tredje stjärnan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s