JanCarlo

… förmågan att ändra åsikt skiljer oss visa från de envisa …

Dagboken 29/4 2015. (MFF-HBK)

Lämna en kommentar

Det var av flera skäl längesedan det hände nu. Det att jag reste till Malmö för att se fotboll.

Den näst sista dagen i oberäkneliga, förväntansfulla, charmiga månaden april var det äntligen dags igen.

Klockan 13.24 går Öresundståget mot mästarstaden.untitled Bredvid mig sitter en sådan som jag. En äldre gentleman född i Malmö, men sedan långa tider arbetande i Kristianstad. Christer Harle heter han. Är inte så mogen som jag så att han legat bakom ”Gripens” mål, men väl Tore Svenssons, på Malmö Idrottsplats. Nu är vi båda pensionerade och har genomfört många fotbollsresor till Malmö tillsammans. Vi är naturligtvis vackert klädda. Alltså i himmelsblått.untitled

Efter avstigning vid Triangeln väntar Skolgatans Ölkafé. Under denna tidiga eftermiddagstimme är det glest med gäster. Några romer tar sig in med sina pappersmuggar till uteserveringen uppvisande den tid vi lever i för tillfället. Vi äter ”MFF-målet” med därtill lämplig dryck. Ännu syns ingen av de många ljusblå som snart skall komma till detta MFF-revir i tillvaron.

Så, som ett yrväder en aprileftermiddag, kommer han. Han som snart får titulera sig ”Mr MFF-supporter”. Per Kindgren. (stora bilden) Därefter är Ölkafeet sig likt. Lokalen låter som när det närmar sig himmamatch igen. Stämningen stiger.10714196_853453871353950_2210775428069629143_ountitled

En annan person, som gör en stor supporterinsats, sätter sig vid vårt bord. Intressant samtal blir det som alltid med Richard Leufstedt (10312139_10152785549577457_7602397449817294383_nStora bilden). Han som en gång räddade mig från att bli stående utanför en guldmatch. Det är för evigt tacksamt bevarat i mitt hjärteminne.

Vandring till Stadion genom ett underskönt, blygt grönskande Pildammarna.

Framme vi det vackraste i världen man kan se: MFF:s Stadion, images76PWA9GGsynes två legendarer. Lennart ”Lill-Kick Svensson och Bengt Fröjd. De båda är tillsammans med en dam och FV-Brodern, MFF-Oraklet, Mikael Karlsson. (Kvartetten befann sig utanför IFK Malmös klubblokal !!). Vid VIP -ingången stöter vi på fler av gårdagens fotbollsglädjespridare, som Bertil ”Klumpen” Nilsson, samt Björn ”Nalle” Friberg. Så fint att träffa på olika generationer av historiens MFF-spelare.

Supportertorget blir en festlig upplevelse. ”Kändisar” trängs med andra blåklädda. Ett härligt band spelar passande musik som ”Blåa skor”, med mera skånskt. Vem håller under detta framförande upp ett par blåa skor om inte? Så klart: Per Kindgren.

Matchen är refererad på annat håll. Nöjer mig med att nöjt konstatera att kontrollen var total, men vill gärna framhålla Enock Kofi Adu.untitled 3-1 segern i underkant. Ser med optimism fram emot fortsättningen av säsongen. Potentialen i truppen är stor. Blir nu även Molins spelklar snart så………………….CL! …..Här kommer MFF igen och igen och igen……..och igen…….och…….

Vet inte, men tror det knappast, att mitt FB-inlägg på morgonen gjorde verkan men så här skrev jag ungefär.

” Snälla fackelbärande stämningshöjare. Skänk en medmänsklig tanke till oss som har tågtider att passa. Försena inte matchstarten”.

Och faktiskt. Inte en bengal i sikte, och därför hann vi fint med tåget till Kristianstad klockan 21.22 nöjda och glada.

Nu ser jag med nya höftleder fram emot fler fotbollsresor till Malmö och jakten på det tjugoandra guldet.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s