JanCarlo

… förmågan att ändra åsikt skiljer oss visa från de envisa …

C L och E L 2017. Semifinaler

7 kommentarer

Åtta klubbar jagar vidare. Pokalen blir att uppenbarare. Allt gripbarare. En står i Cardiff. En i Stockholm. Beredda att lyftas av lagkaptener. Beundras och bejublas av fans. För alla tider få en ärorik klubbs namn inristat i sin historia.

Tre lag från Spanien, som fortsätter att dominera den europeiska klubbfotbollen. Två från Frankrike (Ligan). Ett från den överskattade penningstinna engelska Premier League. Ett från Holland. Ett från Italien.

Champions League.

Real Madrid- Atletico Madrid.  Juventus FC – AS Monaco.

Skönt att det inte kan bli en ren stadsfinal i CL. Vågar jag utnämna staden Madrid till den världsledande fotbollsstaden? Vilken kan opponera sig?

Europa-traditionsfinal-spelande suveräna Italienska ligaledarna mot överraskningen som har den minsta men vackraste av semifinallagens arenor. Tror att ”Den gamla damen” är nöjd med lotten. Unnar Buffon att spela final och kanske……

Tips. Real-Atletico. 3-1- Atletico-Real 1-1.     Juve-Monaco-2-0 Monaco -Juve.1-1

Final.  Real Madrid-Juventus 3-1. (Med eller utan offsidemål.) Så får då alla tiders mest framgångsrika klubb ännu en framgång.

Europa League.

Celta de Vigo- Manchester United.  Ajax- Olympique Lyon.

Hela Stockholm. Nej Sverige, önskar att HAN spelar final på Nationalarenan. Där han gjorde alla tiders vackraste landslagsmål. I skrivande stund vet jag inget om skadan. Oavsett Z spelar bör United slå föga glamorösa Celta. Men spanska lag……se upp.

I mötet mellan gamla charmlaget Ajax och klubben från matstaden är det ytterst ovisst.

Tips. Celta- Man U 1-1 Man U -Celta 3-0  AFC  Ajax- O Lyon 2-1-   O Lyon- AFC Ajax-2-1 Förlängning . Straffar . Lyon.

Final.   Manchester United- Olympique Lyon  2-0. Och Mourinhos ära räddad.

Nästa år vid lottningen till semifinalerna till CL Vill jag i en viss delegation se Patrik ”Lakan” Jandelin sitta där i lokalen i Nyon. Iklädd snygga kläder. Beredd att se vilket motstånd Malmö FF skall få på vägen till finalen och pokalen.

Så blir det väl? Eller hur?

 

7 tankar om “C L och E L 2017. Semifinaler

  1. Ian tror du tar fel, han tror Real Madrid-Juventus 1-3 i finalen.

  2. Me kommer HAN kunna vara med i Stockholm? Sanningen är nog bister.

  3. Ian tvivlaren. Plats för smiley igen

    • Han känner inte till särskilt mycket om MFF, har aldrig sett MFF spela och dessutom blev han värvad till IFE innan någon ljusblå hann före. 🙂

Lämna en kommentar