JanCarlo

… förmågan att ändra åsikt skiljer oss visa från de envisa …

Milstolpar ur MFF:s historia. Del 1 av Del 1. ( Utdrag från min text i boken ”Tjugofjärde februari)

Lämna en kommentar

Restaurangen på Malmö Idrottsplats var en vacker träbyggnad, belägen bakom den K-märkta läktaren. Där serverades inga starka drycker, så vi småpågar kunde inte riktigt fatta, att allvarliga, bleka, tysta farbröder i hatt, som beslutsamt och värdigt trädde in i lokalen, något senare kom ut glatt och högljutt språkande, med en förvärvad ansiktsfärg, som påminde om någon som suttit allt för länge i solskenet. Detta var en lokal som vitaliserade folk. Men hur? Tror mig ana.

Det har nu förflutit över hundra år sedan den dag som fick så stor betydelse för svensk fotboll, och inte minst för alla oss som bekänner sig till den himmelsblå färgen. Två världskrig har plågat världen. Nittonhundratalet har varit det mest revolutionerande seklet i historien, inte minst på tekniksidan. Ingen av MFF:s grundare skulle ens i sin vildaste fantasi föreställa sig den tid vi lever i.

Året 1910 flög Carl Cederström över Öresund vilket väckte beundran och förvåning. Den sista (?) lagliga avrättningen genomfördes i Sverige då Alfred Ander giljotinerades på Långholmen. Revykungen Ernst Rolf skivdebuterade och författaren Mark Twain dog. Visst är det längesen, mycket längesen.

Men exakt hur det gick till den där magiska dagen på idrottsplatsens restaurang får vi lämna åt fantasin. Så kära vänner. Koppla på fantasin. Ta min hand och följ med mig över hundra år tillbaks i tiden…………..

Fortsättning……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s