JanCarlo

… förmågan att ändra åsikt skiljer oss visa från de envisa …

Zlatan + MFF = (O)Sant ?

12 kommentarer

Överallt, kritade på husväggar, på asfalten, ristade i trädens bark kunde man i barn och ungdomen läsa om vilka som ”Var lika med sant”. Alltså, vilka pågar och töser som var förälskade i  varandra. Ibland hade kärleksparen skrivit själva. Lika ofta var det spekulationer från observanta i omgivningen. Hånande eller beundrande. 

Frågan nu är: Har Zlatan några känslor för MFF? Att MFF och de flesta MFF-supportrar har det för Ibrahimovic är väl uppenbart. Är kärleken besvarad? Eller är tillbedjarnas Zlatan-dyrkan obesvarad?

Det är nu eller aldrig det skulle inträffat. Återföreningen med den klubb som skapade hans lycka.

Ajax Amsterdam. Juventus. Inter. Barcelona. Milan. Paris St Germain. Manchester U. 

Han har spelat i de största klubbarna i vår värld. Han har spelat i länder där fotbollen finns i modersmjölken. Där husen andas, nästan pratar fotboll. Där fotbollen är religion. Blivit mästare i de stora ligorna. Han har spelat i ”solen”.

Ekonomiskt kan han leva i överflöd om han så blir 500 år. Klarar fint livets nödtorft med en lön från MFF.

Los Angeles Galaxy. Varför? Dit kan han, om han är lockad av glitter-staden, flytta efter sin karriär. Efter ett år i Malmö FF. Efter att ha blivit Svensk Mästare med sin hjärteklubb? Och nog är väl MFF ett minst lika bra fotbollslag som LA Galaxy? När nu karriären otvivelaktigt har passerat bäst för datum.

Zlatan Ibrahimovic är den största fotbollsspelare som funnits i Sverige. Det är jag överens med alla fundamentalistiska ”Zlatanister” om. Men! Finns MFF i hans hjärta? Räknar inte nedslag när det delas ut SM-guld. För mig är det mer ”Jag-Zlatan” än känslor för MFF.

Zlatan + MFF = med ?    För. Gammal kärlek rostar aldrig……..sägs det…. eller hur Zlatan? Bli lite som Bosse Larsson en liten tid i livet igen. En genuin påg från Malmö. Låt hjärtat tala. Det finns många allsvenska backar du kan skoja med….igen.

 

 

12 tankar om “Zlatan + MFF = (O)Sant ?

 1. Att drömma på det viset är härligt. Men den amerikanska marknaden utanför fotbollen är förmodligen alltför lockande. Z har kanske en karriär som actionhjälte i kikaren ..?

 2. Naturligare actionhjälte är svår att finna. För Z är gränserna få.

 3. ”den klubb som skapade hans lycka” Jag tror människor med en drivkraft obegriplig för många av oss till stor del skapar sin lycka själv. Zlatan är en sån. ”Gammal kärlek rostar…”. Var han älskad av kompisar, ledare i MFF då kring sekelskiftet, den stöddige, strulige jävlen? Vilka känslor Zlatan har för MFF, Malmö, Sverige vet han bara själv. För mig är han vår störste genom tiderna. Jag kommer förmodligen aldrig att få uppleva en svensk fotbollsspelare på hans nivå. För han är ju svensk, oavsett vad nazister och andra idioter anser.

 4. Alldeles själv kan nog ingen skapa sin lycka? Alla är vi beroende av omgivningen. Tror mig veta att många ledare i MFF med klokhet ledde in honom på den väg som skulle bli hans lycka,

 5. Visst, Zlatan har naturligtvis haft kloka människor omkring sig inte minst i MFF. Ifrågasätter inte detta. Men når man Zlatan-nivå tror jag ändå att det behövs speciella personliga egenskaper. Egenskaper som kan göra att man inte blir älskad av alla. Om en av dina elever blir världens bästa klarinettist, vem är viktigast läraren eller eleven? Jag bugar med respekt mot Kulltorp, men tror ändå att det är eleven.

 6. Bra lärare/tränare ser de unika förutsättningarna och egenskaperna hos en individ, även dom ”besvärliga”, och vågar utgå från dom. Zlatan har säkert i stort varit omgiven av såna bra tränare. Möjligen Guardiola undantagen. Han vågade förmodligen inte.
  Nu är vi väl snart överens, punkt.

 7. Överens om mycket…Men att Guardiola inte är en bra tränare…Där divergerar våra åsikter kraftigt. Att det inte stämde mellan honom och Z är något helt annat,

 8. Guardiola är en fantastisk fotbollstränare men Zlatan passade inte in i hans ”världsbild” ,tror jag, och han vågade inte ändra den. Därför missade Barcelona ytterligare en dimension i sitt spel som Zlatan kunnat tillföra.

 9. Tror att en del av orsaken för relativt utebliven succés för Z i Barca berodde på att han för första gången km till en klubb där han inte var den största stjärnan. Här regerade Messi. En verklighet jag tror att Z hade svårt att acceptera.

 10. Och Zlatan var van att mycket byggdes kring honom. En sån förändring ville inte Guardiola göra. Och varför skulle han det, han hade ju redan världens bästa kollektiv. Konstigt att Z överhuvudtaget hamnade i Barcelona. Har just sett KDFF besegra Valur (Island) med 2-1. Fotboll är kul på alla nivåer.

 11. Javisst. Att se en match på en idyllisk idrottsplats i en lägre division ger ofta mer än att se de stora artisternas ”legionärskrig” på de imposanta arenorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s