JanCarlo

… förmågan att ändra åsikt skiljer oss visa från de envisa …

Fotbolls VM 2018. (Del 3. Så gick det. Varför?)

4 kommentarer

Vive la France. Vive la Republiqe. Vive la Tricolor.

Ja, så låter det i dag. Och visst . Frankrike var en värdig mästare. Även om jag misstänker att i matcher om 5 mellan Frankrike och Belgien hade vi fått se ett annat mästarlag. Men det är spekulationer. Nu lyfter jag på hatten för Les bleus. Äter några grodor, slår upp champagnen och konjaken……nåja.

Besvikelser.

Att favoriterna Tyskland blev sist i en ganska svag grupp är ofattbart. Har nog aldrig sett ett viljelösare och stabbigare Die mannschafft. Spanien spelade runt…runt…runt…tillbaka…tillbaka..tilbaka …lustempo…lustempo..i matchen mot Ryssland. Bodde på ryska planhalvan. Var det klart bästa laget……men totalt ineffektiva. Förlorade på straffar. Rätt åt ett lag som tror sig vinna på bekvämlighet. Stjärnsolister som Messi och Ronaldo fick veta att även en sådan är beroende av omgivningen.

Bästa matcherna.

Favoriten är Brasilien-Belgien tätt följd av Frankrike-Argentina. Här fick vi njuta av fotbollen som skön konst.

Kuriosa.

Det var straffarnas VM. Många tillkomna efter VAR. Är VAR något som kommit för stanna? Själv skulle jag föredra att det endast används för att bedöma mål eller inte. Är det något fotbollen inte behöver är det fler långa avbrott…men….kanske har jag fel? Och franska fans håller nog inte med efter ”gåvan” från den argentinske domaren.

Griniga kränkta spelare..

Ingen yrkeskategori representeras av så många missförstådda, felbedömda, kränkta utövare som fotbollsspelare. Protesterar vid nästan alla i deras ögon feldömda beslut. ( Jag har inte gjort något läraren/domaren) Värst var en samling sandlådebarn iförda Colombias landslagsdräkt. Japaner däremot visade värdighet trots sitt öde.

Mina favoritspelare.

En kvartett som jag gärna skulle vilja se i MFF…ja,ja..är…. Modric, M`Bappé, Hazard och de Bruine….Samt ett antal därtill.

Arenor och publik.

Ryssland bjöd på imposanta stadion. Publiken på glädje och fantasifulla kreationer. Inte en bengal i mitt sikte. Inte något bråk. Vad som hände utanför min TV-utblick har jag ingen aning om. Några förvirrade individer försökte få uppmärksamhet under finalen, men blev snabbt förpassade dit där de hör hemma. Men kanske , kanske,  avgjorde dessa ändå matchen eftersom Kroatien var på väg i ett farligt anfall?

Så ses vi om fyra år igen . Skall antalet lag bantas ? Hur undvika ”Titta på varandra-matcher” Matcher mellan redan klara gruppspelslag som hellre vill bli tvåa än etta i gruppen? Nu plats för klubbfotbollen.

 

4 tankar om “Fotbolls VM 2018. (Del 3. Så gick det. Varför?)

  1. Nog så rättvist och bra resultat. Men jag tycker inte om att spelarna inte sitter ner – målvakt och backlinje alltså – på kagbilderna. Dom har väl inte tid, kan man tänka sig.

  2. Någon hade glömt att sätta in en bänk.

  3. Förr i världen stödde dom sig väl på ena knät som Kjell Rosen i ett tidigare inlägg,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s