JanCarlo

… förmågan att ändra åsikt skiljer oss visa från de envisa …

Läget i Malmöfotbollen. Topp sex. Hösten 2019.

Lämna en kommentar

Malmö FF.  

Ligger, och kommer att befinna sig i staden Malmös fotbollshierarkis första plats, intill den sista stjärnan slocknat eller jorden fryst till is. Finns – utan att veta helt- få större städer i världen där en klubb så totalt dominerar sin stads fotboll som MFF gör.

Är det bra för MFF? För fotbollsintresset i staden? Kan nog se det med diplomatisk kluven blick. 

BK Olympic.

Aldrig i min barndom, eller ungdom, eller medelålder, kunde jag väl tro att BK Olympic skulle vara Malmös andra lag. Men nu på min ålders höst så har småklubben från Lindängen lagt sig på silverplats om än på ett avstånd likt en ocean-resa i en roddbåt som läcker upp till guldet.

FC Rosengård.

Sexa i årets division 2. Har en känsla av att klubben har högre ambitioner.

KSF Presba Birlik.

Bottenstridande i den serie där Malmös fotbollslag, som kämpar om att vara stadstvåa, och heter Div 2 Västra Götaland.  Överlevde i år.

IF Limhamn Bunkeflo.

Ja, jag sätter dem före nästkommande lag eftersom LB07 är klara för division 2. Och kanske klara för ett samarbete med giganten i staden? Hur faller det ut?

IFK Malmö.

Denna märkliga klubb. Som blandar och ger. Som verkar ha en lagmoral som är ”omoralisk”. Som var topptippade men nu får kvala sig kvar. Och som för alla äldre fotbollsvänner är stadens naturliga tvåa. Malmös fotbollsfärger är ljusblått och gult. Läste på deras hemsida om orsaken till årets debacle. Skador och avstängningar…javisst…men det är inte bara otur. Sen det mest patetiska. Laget blev chockat efter att ha fått stryk med 2-1 i premiären mot Eslövs BK !!!! Jaha…Men då borde de väl insett att här behövs mer träning, mer kampmoral….tycker jag.

Höstlöven faller i Pildammsparken. Restauranggäster på Möllan och Lilla Torg drar sig in i krogvärmen. Medborgarna förbereder sig på ännu en skånsk vinter.  Men än skall tre klubbar upp till bevis. Olympic mot ettan ? Lycka till . IFK för att inte sjunka ner i träsket. Lycka till. Och så då . MALMÖ FF MOT ÄNNU ETT MÄSTERSKAP, SAMT ETT LIV I Europa-League EFTER JUL. STORT LYCKA TILL.

Och hatten av …..eller på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s