JanCarlo

… förmågan att ändra åsikt skiljer oss visa från de envisa …

Krogar. Gaestgivergaarden Helsingör

2 kommentarer

Jag reser sällan till Köpenhamn numera. Jag tillhör de Malmöbor som på frågan : ”Vilken stad gillar du bäst? Köpenhamn eller Stockholm”? Ger ”fel” svar. Alltså  Stockholm. Men däremot tar jag gärna några gånger om året en tur till idyllen där sundet är som smalast: Till Hamlets trakter: Till Helsingör.

En tidig decemberdag, i julskyltningstider, befann jag mig på ett torg i Helsingör. Det var mörkt. Ett lätt snötäckte förstärkte julstämningen och lade en dämpande sordin på alla ljud. Drack en stor god glögg som var uppblandat till angenäm styrka och smak med rom. Det var dags för lunch. Men min krogkännedom i staden var minimal.

Det var efter en kort promenad jag såg den inbjudande exteriören. Gatan heter Kampergade. Husets nummer är 11. Exteriören var ingen lögn. Interiören motsvarade den hungriges förväntningar liksom den mat som serverades. Det blev Helsingörs-biff  med utvalda tillbehör. Den lille en (Aalborg) samt en sån där som smakar bäst hvergang. imagesQ7SLK6XX

 Har senare besökt denne genuina danska kro ett flertal gånger. Alltid med Helsingörs- biff på tallriken. Tråkig som jag är. Eller Helsingörs-biff -längtande som jag också är .

Men det skall vara på Gaestgivergaarden i Helsingör.82905574

2 tankar om “Krogar. Gaestgivergaarden Helsingör

  1. Gott ställe. Där har vi varit mangen gang. Men börjar alltid med en fadøl på ”Borgerkroen” ner vid hamnen, mitt emot stationen.

  2. Vi tröttnar aldrig på livets njutningar Gunnar. Hoppas jag.
    Kanske ses vi där någon gång.
    Jag känner igen dig.

Lämna en kommentar